NESTAJANJE

28.04.2024.20:00h
Scena Mira Trailović

Rediteljka:
Sanja Mitrović

 

Igraju:


Karlo – SVETOZAR CVETKOVIĆ

Vjera – DUBRAVKA MIJATOVIĆ

Tea – NATALIJA STEPANOVIĆ

Marko – DEJAN DEDIĆ

Ana – JELENA ILIĆ

Alisa – MILICA JANEVSKI

Baka/Gazdarica/Katarina – BRANKA PETRIĆ

Policajac/Dečak sa ekrana/Vozač – ĐURO BRSTINA

 

O PREDSTAVI

 

Nestajanje je priča o odnosima roditelja i dece, o položaju dece u sistemu edukacije, o svetu odraslih koji zanemarije decu i pre svega o zlostavljanju dece. Radnja komada je smeštena u intelektualnu višu srednju klasu hrvatskog građanskog društva, gde univerzitetski profesori, umetnici, naučni istraživači, policija… gotovo svi predstavnici društva učestvuju u kolopletu intimnih odnosa i zakonskih prestupa u zloupotrebi dece. Priča paralelno prati radnju dve porodice, porodice žrtve i porodice zlostavljača gradeći tako dinamičnu dramsku radnju bogatu vrlo snažnim karakterima i sukobima, obrtima i emocijama.

Tomislav Zajec jedan je od najistaknutijih savremenih hrvatskih dramskih pisaca i dramaturga, njegove drame su višestruko nagrađivane i izvođene u Hrvatskoj i inostranstvu. Zajec je profesor na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti, spoljni saradnik dramaturg u Zagrebačkom kazalištu mladih, dramski je pisac, scenarista, prozni pisac… Šestostruki je dobitnik nagrade za dramsko pismo „Marin Držić“, kao i dvostruki dobitnik nagrade Marul na Marulićevim danima.

Nestajanje će biti prvo izvođenje nekog komada ovog autora u Srbiji.
Hrvatska praizvedba komada Nestajanje bila je nedavno, u januaru ove godine na velikoj sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

Sanja Mitrović je pozorišna autorka, rediteljka, izvođačica i profesorka režije iz Brisela. Režirala je i izvodila predstave širom Evrope i Amerike. Projekti su joj izvođeni u poznatim pozorištima i na festivalima: Schaubühne (Berlin), Kunstenfestivaldesarts (Brisel), Wiener Festwochen and Tanzquartier (Beč), BITEF Theatre (Beograd), Theater Spektakel (Cirih), SPRING Performing Arts Festival (Utreht)… Dobitnica je više priznanja za svoj rad kao što su nagrada Pozorišnog instituta Holandije BNG Nieuwe Theatermakers Prijs za predstavu Will You Ever Be Happy Again? a za istu predstavu nominovana je za čuvenu Prix D’Jardin Europe.

 

 

 

NAPOMENA: Rezervisane ulaznice za ovaj događaj mogu se preuzeti na Ticketline prodajnom mestu.

 

 

Newsletter

Budite uvek u toku sa našim vestima i novostima. Ostavite vašu email adresu i prijavite se za naš newsletter.

Zapamti me Zaboravili ste šifru?

Niste registrovani? Registrujte se

Niste registrovani? Registrujte se

Želim da primam newsletter na email adresu!