NLO

20.04.2023.20:30h
Scena Petar Kralj

 

Rediteljka:

Isidora Goncić

Autor: Ivan Viripajev

Preveo: Novica Antić

Dramaturg: Đorđe Kosić

Scenografkinja: Mina Miladinović

Kostimografkinja: Marija Marković Milojev

Kompozitorka: Irena Popović

Video: David Jovanović

Organizatori: Jelena Fatić / Boško Radonjić

Asistentkinja kostimografkinje: Ena Krotić

Asistentkinja organizatora: Jana Nikolić

Inspicijentkinja i suflerka: Jovana Matić

Igraju:

Ivan Viripajev / SVETOZAR CVETKOVIĆ

Viktor Rizengevič /SVETISLAV BULE GONCIĆ

Hilde Jensen, Dženifer Dejvis / DRAGANA ĐUKIĆ

Artjom Gusjev, Robert Evans / LUKA GRBIĆ

Nik Skot, Metju O’Farel / ĐORĐE STOJKOVIĆ

Emili Venser, Džoana Haris / LANA ADŽIĆ

 

 

 

Ivan Viripajev je dramu NLO napisao 2014. godine, a premijerno je izvedena 2015. godine u Varšavi, zatim, 2016. godine u Moskvi, u Teatru „Praktika“, u režiji samog pisca.

U drami, devet lica iz svih krajeva sveta u pseudo-dokumentarnom formatu govore o svom susretu sa vanzemaljcima, i pre svega o tome kakve posledice je to iskustvo imalo na njihov život. Pričajući i opisujući najvažnije trenutke svog života na duhovit način, svaka od ovih ispovesti postaje putovanje u unutrašnje biće, otkrivanje neistraženih teritorija, traganje za božanskim načelom, koje je do tada izgledalo nedostižno. Pozorište u osnovi ostaje susret sa nama samima. Ali pošto je lakše putovati svemirom nego pronaći put do sebe, drama „NLO“ vodi nas kroz kosmos naših nemira, postavljajući pitanja koja su, u suštini, veća od života. Šta je stvarnost, a šta iluzija?


Biografija pisca

Ivan Aleksandrovič Viripajev, dramski pisac, pozorišni i filmski reditelj i glumac, rođen je 1974. godine u Irkutsku u Sibiru. Živi u Varšavi. Bio je umetnički direktor kultnog moskovskg ekspermentalnog pozorišta „Praktika“. Njegove drame se igraju širom sveta, od Južne Koreje do Njujorka. Kao reditelj radi i postavlja predstave u pozorištima u Evropi i Sjedinjenim američkim državama. Trenutno je suvlasnik i glavni producent pozorišne kuće VEDA PROJECT u Varšavi. Proslavio se dramama „Snovi“, „Kiseonik“, „Život br.2“, „Pijani“, „Iluzije“ koje su izvođene u pozorištima Rusije, Poljske, Nemačke, Izraela, SAD, Srbije, Francuske, a reditelj je i scenarista brojnih dugih i kratkih filmova. Dobitnik je Zlatnog lava za film „Euforija“ na Venecijanskom filmskom festivalu, Festivalu Zlatne maske, Niki, Kinotavru, Međunarodnom festivalu Kontakt (Poljska), Festivalu nove drame, Festivalu Trijumf, Međunarodnom festivalu savremene drame Štukemarkt u Hajdelbergu (Nemačka)…
Drama „Pijani“, u režiji Borisa Liješevića, izvedena je u Pozorištu Atelje 212, 2016. godine i nagrađena je Sterijinom nagradom za najbolju predstavu.

Premijera: 11.04.2023. godine


NAPOMENA: Rezervisane ulaznice za ovaj događaj mogu se preuzeti na svim Ticketline prodajnim mestima.

Newsletter

Budite uvek u toku sa našim vestima i novostima. Ostavite vašu email adresu i prijavite se za naš newsletter.

Zapamti me Zaboravili ste šifru?

Niste registrovani? Registrujte se

Niste registrovani? Registrujte se

Želim da primam newsletter na email adresu!