FELIKS

IGRAJU

 

Milutin Mima Karadžić - Feliks-Simeon

Filip Hajduković - Feliks-Dragan

Marko Gvero - Miladin Gojkić

Andrijana Oliverić - Marina Pejčić

Milena Damnjanović - Martinela Gojkić

Nikola Cvetković - Robert Gojkić

 



Feliks je predstava koja govori o dva prevaranta, ocu i sinu. Međutim, ona ima jedan mnogo širi kontekst od priče o dva lika koji lažima i obmanama dolaze do svojih ličnih ciljeva. Taj kontekst govori o celom svetu, ovom u kojem živimo. Svetu u kojem je sve postalo relativno, i istina i laž. U takvom svetu ovakva dva antiheroja postaju romantični junaci koji više vole da varaju nego da budu prevareni.
A njihove sitne prevare možda su zapravo pobuna protiv sistema. Bez obzira da li smo ovde ili na nekom drugom kraju sveta.

 

Reč pisca

Vladimir Kecmanović
 

Priču o penzioneru koji na „originalan“ način uvećava svoje skromne prihode čuo sam od jednog prijatelja negde početkom dvehiljaditih, u vreme kada je otpočeo period „tranzicije“ koja će, pokazaće se, kao nekada put u „komunizam“, da „permanentno teče“. Kada sam počeo da pišem roman o tom liku, ključni problem koji se pred mene postavio nije bilo pitanje šta je Simeon Rakić zvani Feliks bio pre nego što je postao penzioner i započeo svoj novi biznis – sama se nametala pretpostavka da je bio prevarant. Nevolja se sastojala u tome što bi evokacija prošlosti kroz antijunakove reminiscencije za rezultat imala već viđen, ne naročito inspirativan roman. Kako to obično biva, nakon mnogo mučnih premišljanja, spasonosno rešenje javilo se naoko samo od sebe – umesto da Simeon lamentira nad prošlošću, prošlost ga je sama posetila, i to sa pištoljem u ruci, u likuogorčenog vanbračnog sina koji je krenuo u poteru za sopstvenimidentitetom, a centralni deo priče poprimio je karakter duodrame. Drago mi je što će se ta potentna dramska situacija, koja je romanu dala neophodnu dinamiku, naći na pozorišnim daskama, gde joj – pre nego bilo čemu drugom što sam do sada napisao – jeste mesto.

 

NAPOMENA: Rezervisane ulaznice za ovaj događaj mogu se preuzeti na svim Ticketline prodajnim mestima.

 

Newsletter

Budite uvek u toku sa našim vestima i novostima. Ostavite vašu email adresu i prijavite se za naš newsletter.

Zapamti me Zaboravili ste šifru?

Niste registrovani? Registrujte se

Niste registrovani? Registrujte se

Želim da primam newsletter na email adresu!