POŠTENI PROVALNIK

TEKST:

Dario Fo

 

REŽIJA:

Milan Karadžić

 

LICA:

PROVALNIK Aleksandar Radojičić
PROVALNIKOVA ŽENA Katarina Marković
ČOVEK Viktor Savić
ŽENA Borka Tomović
ANA Aleksandra Tomić / Teodora Ristovski
ANTONIO Nemanja Oliverić
DRUGI PROVALNIK specijalni gost

 

 

 

O PREDSTAVI:

 

Ovu urnebesnu farsu-komediju-vodvilj napisao je 1958. godine nedavno preminuli nobelovac Dario Fo. Bio je jedan od najplodnijih, najprevođenijih i najigranijih dramskih pisaca i celom svetu. Foov stil karakteriše smisao za paradoks na kome gradi svoju satiru uperenu protiv institucija, korupcije, licemerja katoličke crkve, sistema uopšte, i to ga čini aktuelnim na svim meridijanima, u svakom trenutku. Njegov teatar nalazi koren u brutalnoj renesansnoj komediji, iskazujući osnovnu ideju da se ništa u čovekovoj sebičnosti ne menja uprkos kulturnom napretku.

Siže ovog komada je vrlo jednostavan: Provalnik ulazi u stan imućnog čoveka (inače odbornika gradske skupštine), a u poslu ga ometa telefon koji konstantno zvoni.

Nemajući kud, on se javlja, a sa druge strane je niko drugi do – njegova žena. Tek što reši taj problem, Provalnik ponovo biva ometen u redu neočekivanim povratkom vlasnika stana i njegove ljubavnice. Ovo je samo početak komično-vodviljskog zapleta, a kako komad odmiče, prepreke ka izvršenju započetog posla bivaju sve veće i sve komičnije.

 

 

 

NAPOMENA: Rezervisane ulaznice za ovaj događaj mogu se preuzeti na svim Ticketline prodajnim mestima.

Newsletter

Budite uvek u toku sa našim vestima i novostima. Ostavite vašu email adresu i prijavite se za naš newsletter.

Zapamti me Zaboravili ste šifru?

Niste registrovani? Registrujte se

Niste registrovani? Registrujte se

Želim da primam newsletter na email adresu!