ZAŠTO JE POLUDEO GOSPODIN R?

 

Režija: Bobo Jelčić

 

 

Igraju:

Boris Isaković

Nataša Tapušković

Branko Cvejić

Dubravka Kovjanić

Milan Marić

Bojan Dimitrijević

Jelena Stupljanin

Vesna Čipčić

Feđa Stojanović

Pavle Korać

Rade Stojiljković

 

 

 

 

Bobo Jelčić je rođen 1964. godine u Mostaru. Diplomirao je režiju na Akademiji dramske umetnosti u Zagrebu. Režirao je u svim većim pozorištima u Hrvatskoj, kao i u Nemačkoj, Švajcarskoj, Austriji i u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru. Profesor je glume na Akademiji dramske umetnosti u Zagrebu. Od 1995. godine sarađuje sa Natašom Rajković, koristeći nove metode u radu s glumcima. Reč je o specifičnom procesu tokom kog glumci, zajedno sa rediteljem, na probama razvijaju postavljene teme, postajući tako koautori predstava.

 

Za svoje predstave Bobo Jelčić je dobio brojna priznanja. On prvi put režira u Jugoslovenskom dramskom pozorištu i Srbiji uopšte.

 

Godine 2005, tandem Rajković-Jelčić završava svoj prvi eksperimentalni film Ono sve što znaš o meni, koji je imao premijeru na Filmskom festivalu u Motovunu. Prvi samostalni dugometražni igrani film Bobe Jelčića Obrana i zaštita premijerno je prikazan na Filmskom festivalu u Berlinu (2013) a na Filmskom festivalu u Puli dobio je sedam Arena. Usledila su ostvarenja Promatrač(2014) i Sam samcit (2017).

 

Film Rajnera Vernera Fasbindera i Mihaela Fenglera Zašto je poludeo gospodin R… (Warum läuft Herr R. Amok), snimljen je 1970. godine. Pored ostalih nagrada, osvojio je Zlatnog medveda na Filmskom festivalu u Berlinu.

 

 

 

 

 

 

NAPOMENA: Rezervisane ulaznice za ovaj događaj mogu se preuzeti na svim Ticketline prodajnim mestima.

Newsletter

Budite uvek u toku sa našim vestima i novostima. Ostavite vašu email adresu i prijavite se za naš newsletter.

Zapamti me Zaboravili ste šifru?

Niste registrovani? Registrujte se

Niste registrovani? Registrujte se

Želim da primam newsletter na email adresu!