ticketline

KRVAVA SVADBA - BOLERO

23.02.2020 19:30h

Krunislav Simić

KRVAVA SVADBA - BOLERO

Manuel de Falja, Hoakin Rodrigo, Moris Ravel

balet u dva dela


Režija, koreografija, scenografija i izbor muzike: Krunislav Simić

Kostimograf: Ružica Ristić, Dizajn svetla: Srđan Jovanović, Asistent i korepetitor koreografa: Gordana Simić

Krvava svadba

Leonardo ...................... Jovan Veselinović
Mlada ............................ Ana Pavlović
Mladoženja ................... Igor Pastor
Leonardova majka ........ Nada Stamatović
Leonardova žena ............ Ada Raspor
Ciganka - pripovedač ...... Milan Rus

Baletski ansambl: Jovica Begojev, Raffaelo Diligente, Bernardo Badano, Nicola Bianco, Miloš Marjan,Tijana Šebez, Jovana Nestorovska, Dejana Zlatanovski, Jovanka Zarić

Bolero

Devojka .............. Gordana Simić
Mladić ................. Milan Rus

Baletski ansambl: Jovica Begojev, Raffaelo Diligente, Bernardo Badano, Nicola Bianco, Miloš Marjan,Tijana Šebez, Jovana Nestorovska, Dejana Zlatanovski, Jovanka Zarić, Nada Stamatović, Ada Raspor

Drama Krvave svadbe F.G. Lorke inspirisala je koreografa Krunislava Simića koji je u njoj čuo muziku i naslutio pokret, buru strasti vrtlog osećanja.
U likovima Lorkine drame, duboko suprotstavljenim i kontrastnim, pojavljuju se glavni motivi i elementi koji su mesec i smrt, kao simboli sudbine.
Žena i ženska duša glavni su i dodirni elementi drame i baletske igre koja se razvejava na muzici najvećih španskih kompozitora i onih koji su se inspirisali španskim folklorom (Hoakin Rodrigo, De Falja, Ravel )

U Boleru, čuvenom Ravelovom delu, orgijastičnom i čulnom, strast polako zauzima devičanske prostore narastajući do kulminacije u snažnim i strašću nabijenim prostorima čovekove seksualnosti. Kosmos i kosmičko, večno i ljudsko, neograničeni prostori erotskog samo su podloga strastvene igre i plesa. Španski cigani, lepe ciganke, sevanje noževa na mesečini, ljubav, ljubomora, patnja i čežnja samo su okvir uzbudljivih dogadjaja izraženih ljudskim telom, akcijom, plesom gradeći baletsko-dramsku prozu visokog naboja.

Zapamti me Zaboravili ste šifru?

Niste registrovani? Registrujte se

Niste registrovani? Registrujte se

Želim da primam newsletter na email adresu!