ticketline

ZAVEDI NAS! KOŠTANIN TVIST

06.02.2020 20:00h

 

po L. Hibner / A. Šepetkovski

Glume: Dragana Dabović i Andrej Šepetkovski

Okusite slatke muke nastanka predstave, kreiranja lika, funkcionisanja pozorišta… Uh, laž. Nisu uopšte slatke muke.U svakoj sceni ove dinamične predstave, publika prisustvuje otvorenoj probi ,,Koštane“ i različitim režijama jedne te iste scene iz čuvene drame. Samo se akteri na toj probi menjaju. Glumci predstave ,,Koštanin tvist“ (Dragana Dabović i Andrej Šepetkovski) tumače više likova, tačnije tipova ,,reditelja“, ,,glumica“, ,,glumaca“, ,,dramaturga“, ,,dekoratera“… svih onih koji svako pozorište čine živim.
Svaki od reditelja vidi ,,Koštanu“ i scenu koju režira na poseban način, svojstven njegovom senzibilitetu, životnom iskustvu i talentu. Svaka glumica koja igra tu scenu doživljava je drugačije, svojstveno njenom daru, iskustvu i ambicajama. A sudar tih stremljenja i karaktera reditelja i glumaca, u pozorištu tako često nespojivih, dovodi do urnebesnih situacija, povišenih emocija i žestokih sukoba.
Ovo je komedija o smislu stvaranja i tragedija o neostvarenim ambicijama . Ili obrnuto.
Da li je put ka uspehu u ugađanju sebi i svojim hirovima ili u dubljem, ljubavnom osluškivanju drugog čoveka i davanju ?


REDITELj : Da ti objasnim neke stvari, srećice…. Ljudi rade po ceo dan. Dolaze u pozorište, kupe karte. Žele da se smeju. Možda malo da plaču. Ali sigurno da zaborave na sve… I onda vide tebe, bejbi! Daj im, neka se zaljube u tebe! Zavedi ih, mačkice!

GLUMICA : Pozorište je grotlo, a ovakvo, provincijsko pozorište je deveti krug pakla. Ovde svi imaju čireve ili bolove u želucu i u pozorišnom bifeu opisuju jedan drugom opisuju simptome. I to je je jedan od retkih smislenih razgovora koji se vode u bifeu.

 

 

NAPOMENA: Rezervisane ulaznice za ovaj događaj mogu se preuzeti na svim Ticketline prodajnim mestima. 

Zapamti me Zaboravili ste šifru?

Niste registrovani? Registrujte se

Niste registrovani? Registrujte se

Želim da primam newsletter na email adresu!