ticketline

ZAŠTO JE POLUDEO GOSPODIN R?

29.12.2019 20:00h

 

Režija: Bobo Jelčić

 

 

Igraju:

Boris Isaković

Nataša Tapušković

Branko Cvejić

Dubravka Kovjanić

Milan Marić

Bojan Dimitrijević

Jelena Stupljanin

Vesna Čipčić

Feđa Stojanović

Pavle Korać

Rade Stojiljković

 

 

 

 

Bobo Jelčić je rođen 1964. godine u Mostaru. Diplomirao je režiju na Akademiji dramske umetnosti u Zagrebu. Režirao je u svim većim pozorištima u Hrvatskoj, kao i u Nemačkoj, Švajcarskoj, Austriji i u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru. Profesor je glume na Akademiji dramske umetnosti u Zagrebu. Od 1995. godine sarađuje sa Natašom Rajković, koristeći nove metode u radu s glumcima. Reč je o specifičnom procesu tokom kog glumci, zajedno sa rediteljem, na probama razvijaju postavljene teme, postajući tako koautori predstava.

 

Za svoje predstave Bobo Jelčić je dobio brojna priznanja. On prvi put režira u Jugoslovenskom dramskom pozorištu i Srbiji uopšte.

 

Godine 2005, tandem Rajković-Jelčić završava svoj prvi eksperimentalni film Ono sve što znaš o meni, koji je imao premijeru na Filmskom festivalu u Motovunu. Prvi samostalni dugometražni igrani film Bobe Jelčića Obrana i zaštita premijerno je prikazan na Filmskom festivalu u Berlinu (2013) a na Filmskom festivalu u Puli dobio je sedam Arena. Usledila su ostvarenja Promatrač(2014) i Sam samcit (2017).

 

Film Rajnera Vernera Fasbindera i Mihaela Fenglera Zašto je poludeo gospodin R… (Warum läuft Herr R. Amok), snimljen je 1970. godine. Pored ostalih nagrada, osvojio je Zlatnog medveda na Filmskom festivalu u Berlinu.

 

 

 

 

 

 

NAPOMENA: Rezervisane ulaznice za ovaj događaj mogu se preuzeti na svim Ticketline prodajnim mestima.

Zapamti me Zaboravili ste šifru?

Niste registrovani? Registrujte se

Niste registrovani? Registrujte se

Želim da primam newsletter na email adresu!