ticketline

KARAMAZOVI

19.12.2019 20:00h

"Nemamo nameru da šokiramo publiku i javnost radi popularnosti predstave, već da na direktan način predstavimo sablasni eros Karamazovih. Potrudićemo se da za vreme pripreme predstave ne izađemo iz polja umetnosti kako na sceni pred publikom ne bismo izgledali vulgarno. Naša pozorišna analiza remek-dela Dostojevskog predstavlja umetnički eksperiment za koji se nadamo da će se na kraju pretvoriti u direktnu, angažovanu festivalsku predstavu u kojoj glumci sa scene razmenjuju različite emocije s publikom" - pojasnio je mladi glumac Milan Prnjeta.

Uz njega u predstavi igraju Nebojša Đorđević, Žarko Stepanov, Vesna Paštrović, Ivana Kovačević i bard našeg glumišta Mihajlo - Miša Janketić. Kao najiskusniji u podeli predstave, Janketić ohrabruje mlađe kolege da oslobode svoje umeće i talenat na sceni.

"Pripremamo se da oživimo strasti ruske ljubavi pred publikom. Cela ekipa predstave je veoma motivisana da stvori neke nove, dosad neotkrivene vrednosti u našem pozorištu. Cenim hrabrost mladih glumaca koji su odlučili da igraju u ovoj predstavi. Kao profesor glume, na licu mesta im otkrivam neke prečice i tajne prolaze ka što boljem savladavanju uloga. Istina je da ćemo mnoge šokirati sa scene, ali samo u okvirima umetničke vrednosti predstave" - kaže Janketić.

S njim je saglasan i reditelj predstave Vladimir Lazić, koji naglašava da eksplicitne scene nemaju za cilj da šokiraju publiku po svaku cenu, već da predstave komplikovane ali ipak strasne odnose među Karamazovima.

 

 

NAPOMENA: Rezervisane ulaznice za ovaj događaj mogu se preuzeti na svim Ticketline prodajnim mestima.

Zapamti me Zaboravili ste šifru?

Niste registrovani? Registrujte se

Niste registrovani? Registrujte se

Želim da primam newsletter na email adresu!