ticketline

FANTOM IZ OPERE

14.12.2019 19:30h

Uloge:

Kristin – Marta Hadžimanov / Mirjana Matić
Fantom – Slobodan Stefanović / Nikola Bulatović
Raul – Ivan Marković / Slaven Došlo
Gospodin Firman – Milan Antonić
Gospodin Andre – Dušan Šida
Karlota Snežana – Savičić Sekulić / Mirjana Stojanović
Madam Žiri – Milena Vasić / Ivana Popović
Pjanđi – Ljubomir Popović
Gospodin Rejer – Dušan Kaličanin
Meg – Iva Stefanović
Gospodin Lefevr – Božidar Bole Stošić
Žozef Buke – Dragan Vujić Vujke
Aukcionar – Ljubiša Dinčić
Don Atilo/ Pasarino – Marko Pantelić


„Fantom iz Opere“ je roman francuskog pisca Gastona Leruksa iz 1910. godine koji je svoju najveću popularnost doživeo kroz brojne pozorišne i filmske adaptacije od kojih su najpoznatiji istoimeni nemi horor film iz 1925. godine i mjuzikl Endrju Lojd Vebera iz 1986. godine.

Centralni zaplet se vrti oko prelepog soprana Kristin koja postaje opsesija misterioznog muzičkog genija koji živi u podzemnom lavirintu ispod opere.

Mjuzikl „Fantom iz Opere“ je premijerno izveden na londonskom Vest Endu 1986. godine, a na Brodveju dve godine kasnije gde važi za najduže izvođen mjuzikl svih vremena (preko 12 000 predstava). Do sada ga je u svetu pogledalo oko 140 miliona ljudi. Izvodi se na 15 svetskih jezika u 35 zemalja.

Predstava je osvojila brojne nagrade među kojima i tri Olivier nagrade (londonska produkcija) i 7 Toni i Drama desk priznanja (brodvejska produkcija).

„Fantom iz Opere“ je prvi Veberov mjuzikl i dugo očekivani naslov koji će od oktobra biti na repertoaru jedinog muzičkog pozorišta kod nas.

Na audiciji za glavne uloge (Kristin, Raul, Pjanđi i Karlota) održanoj u Pozorištu na Terazijama u martu ove godine bilo je preko 100 prijavljenih.NAPOMENA: Rezervisane ulaznice za ovaj događaj mogu se preuzeti na svim Ticketline prodajnim mestima.

Zapamti me Zaboravili ste šifru?

Niste registrovani? Registrujte se

Niste registrovani? Registrujte se

Želim da primam newsletter na email adresu!