ticketline

TRPELE

15.06.2019 20:30h

Potresne ispovesti zlostavljanih žena koje su na nasilje odgovorile nasiljem – pretočene u savremenu, verbatim dramsku formu. Socijalno angažovan projekat koji bi trebalo da utiče na podizanje svesti o ovom problemu. Pozorišna predstava „Trpele“ se, u širem smislu, bavi nasiljem prema ženama, ali kao osnovnu temu istraživanja ima trenutak u kome te žene odluče da se suprotstave.

Kako sam naslov sugeriše, to suprotstavljanje se završava smrću nasilnika. Ovakvo dramaturško i rediteljsko sužavanje fokusa na odluku na čin ubistva i sam taj čin pokreću i mnoga druga pitanja koja se ne tiču samo nasilja. Posebno bismo se zadržali na pitanju slobode. Paradoksalno, ove žene postaju slobodne tek kada završe iza rešetaka. Ipak, da li one, postavši ubice i noseći nečiji život na duši, gube jednu drugu vrstu slobode?

Tekst za predstavu napisali su Milena Depolo i Boban Skerlić, igraju: : Jadranka Selec, Danica Ristovski, Milena Pavlović, Milica Zarić, Nataša Marković, Slađana Vlajović, Ivana Nikolić. Režiju potpisuje Boban Skerlić.

 

 

 

NAPOMENA: Rezervisane ulaznice za ovaj događaj mogu se preuzeti na svim Ticketline prodajnim mestima.

Zapamti me Zaboravili ste šifru?

Niste registrovani? Registrujte se

Niste registrovani? Registrujte se

Želim da primam newsletter na email adresu!