ticketline

“Mačka na usijanom limenom krovu”, komad jednog od najuticajnijih američkih dramatičara XX veka i predstavnika realističnog, bez kompromisa kada je kritika društva u pitanju, stila pisanja – treći put će se naći na sceni BDP-a. Premijerno je prikazna 1955. godine u New Yorku u Morosko teatru na Brodveju, u režiji Elije Kazana i nagrađena Pulicerovom nagradom. Iste godine izvedena je i na sceni Beogradskog dramskog pozorišta – kultnu predstavu režirao je Minja Dedić, a lik i pojava Megi – u tumačenju Olivere Marković izazvali su oduševljenje i kontroverze. Tenesi Vilijams bavio se svojim omiljenim temama kao što su homofobična i rasistička južnjačka kultura, licemerje, alkoholizam i homoseksualnost, te nerazumevanje među generacijama (roditelji – deca), ali i supružnika. To je priča o životnim prekretnicama i bolnim zamkama ljubavi, a na našoj sceni iznova su je pre trideset godina u rediteljskoj verziji Ljiljane Todorović dočarali Snežana Bogdanović i Uliks Fehmiu.


Autorsku ekipu ove nove verzije čine: Emil Petro koji potpisuje scenski i vizuelni dizajn, kostimograf je Ina Jadranski, Maja Mitić – koreograf, a za scenski govor je zadužena Ljiljana Mrkić Popović.

Igraju: Stefan Radonjić, Marina Ćosić, Danica Maksimović, Slobodan Ćustić, Milorad Damjanović, Milica Milša, Milan Čučilović i Ivana Panzalović.

 

 

NAPOMENA: Rezervisane ulaznice za ovaj događaj mogu se preuzeti na svim Ticketline prodajnim mestima.

Zapamti me Zaboravili ste šifru?

Niste registrovani? Registrujte se

Niste registrovani? Registrujte se

Želim da primam newsletter na email adresu!