ticketline

KAZANOVA PROTIV DON ŽUANA

23.06.2019 20:00h

Miodrag Ilić

KAZANOVA PROTIV DON ŽUANA

Setna komedija misaonog i humornog naboja u režiji Predraga Ejdusa – tumača glavne uloge

Zajednički scenski projekat Predraga Ejdusa, poznatog dramskog umetnika, ovog puta u ulozi reditelja i tumača glavne uloge, i Miodraga Ilića, iskusnog dramskog pisca, baziran je na Ilićevoj drami „KAZANOVA PROTIV DON ŽUANA“. Drama je žanrovski označena kao „setna komedija“, s obzirom da je reč o Erosu kao prolaznom pokretaču ljudskih podviga, ali i mnogih iskušenja i ludosti u koje Eros uvlači ljude bez obzira na godine starosti. Komad sa tri lica, zanimljivog i zabavnog zapleta, dinamičnog scenskog zbivanja i lucidno vođenog dijaloga, zapravo je prikaz kraja života legendarnog avanturiste i kosmopolite osamnaestog stoleća – Đakoma Đirolama Kazanove, jednog od najobrazovanijih ljudi svog doba – sveštenika, muzičara, vojnika, špijuna, diplomate, kockara i nadasve nenadmašnog ljubavnika.

Don Žuan je – kao mitska ličnost, proizišla iz narodne mašte i poezije - uvek mlad i lep, ali opak i opasan po ženski rod. On se ne menja vekovima, živeći u književnim delima, operama i na slikarskim platnima. Njih dvojica se u Ilićevom komadu sukobljavaju oko mlade, telesnim dražima obdarene, erotizirajuće lepotice Gizele, nećake grofa Valdštajna.

Prikazivanjem Ilićeve drame, u režiji iskusnog Predraga Ejdusa, kome je pisac u svojoj viziji od samog početka namenio lik Kazanove, dobićemo zasigiurno značajan teatarski rezultat, atraktivan najširoj publici. Uloge Don Žuana i mlade Gizele poverene su Petru Benčini i Andrijani Oliverić, dvoma vrsnih glumaca mlađe generacije pred kojima je još jedna šansa da učine značajan korak unapred u svojim već uspešnim karijerama.

 

 

 

 

NAPOMENA: Rezervisane ulaznice za ovaj događaj mogu se preuzeti na svim Ticketline prodajnim mestima.

Zapamti me Zaboravili ste šifru?

Niste registrovani? Registrujte se

Niste registrovani? Registrujte se

Želim da primam newsletter na email adresu!