BUBA U UHU

24.06.2023.20:00h
Scena Mira Trailović

Igraju:

Viktor Emanuel Šandebiz/Poš - Đorđe Nakić 
Rejmond Šandebiz - Marja Gudović Nikolić 
Kami Šandebiz - Andrej Pipović 
Romen Turnel - Aleksandar Miljković 
Lisjen Homenidez De Histangva - Marina Grahovac 
Karlos Homeniez De Histangva - Danilo Petrović 
Eženi - Aleksandra Knežević 
Doktor Finaš - Saša Vukić 
Ogisten Ferajon - Uroš Kočović 
Etjen - Nikola Lojpur 
Ragbi - Vuk Stojković 

 

Pisac: Žorž Fejdo

 

Žorž Fejdo maestro vodvilja, vrcavog žanra na pozorišnim scenama. Jedno od njegovih najuspešnijih dela svakako je Buba u uhu (A Flea in her ear), koja se širom sveta igrala na najrazličitije načine, ali uvek kod publike stvarala oduševljenje nakon odgledane prestave. Jedno od najzapaženijih izvođenja ove predstave imala je i svakako ekipa Jugoslovenskog dramskog pozorišta, predvođena velikanom glumačke scene Nikolom Simić-em, koja je ovu predstavu igrala preko 40 godina, sa preko 1650 izvođenja. 

I pored toliko izvođenja u svetu a i kod nas, ova vrcava predstava i dalje budi inspiraciju kod mladih umetnika, koji sa nekom novom vizijom grade ovaj brend zvan “Buba u uhu”.

Buba u uhu  vodvilj ili vrcava komedija Žorža Fejdoa, govori o ljudima i njihovim svakodnevnim nedaćama. Priča je smeštena u Pariz 20og veka, a kao primer poslužila je imućna, uspešna i srećna porodica. Ova porodica na prvi pogled deluje skladno, srećno i ispunjeno ali da li je i zaista tako.

U Bubi u uhu niko nije bezbedan, svi će biti stavljeni na probu i dovedeni do krajnjih granica. Ukoliko ste se pitali kako bi ste vi odreagovali u nekoj situaciji, odgovor ćete dobiti baš ovde. Fejdo je učesnike ovog dela proveo kroz splet neverovatnih situacija i svaki od njih će morati da smisli način da se iz njih izvuče. 

Kao i u životu svako od nas ima svoj motiv zbog čega nešto radi, tako i likovi Fejdo-ovog dela polako ali sigurno otkrivaju svoje. Kroz splet okolnosti u koje je svoje likove stavio Fejdo, svaki od njih će imati priliku da svoje potisnute želje pokaže svetu. I baš u tom trenutku kad ostanu otkriveni pred svetom sve se menja iz korena i sada sa svojim “novim odelom” moraju da se nose sa odlukama koje su doneli.

Zato je i uzeta naizgled bezbrižna i srećna porodica za primer i kroz splet okolnosti dovedena do pucanja po šavovima, jer kada to njima može da se desi kako neće i nama. Na maestralan način kroz smeh i igru Fejdo nam postavlja pitanje: Koliko nam je zaista potrebno za sreću i šta je to što nam je zaista potrebno?

Newsletter

Budite uvek u toku sa našim vestima i novostima. Ostavite vašu email adresu i prijavite se za naš newsletter.

Zapamti me Zaboravili ste šifru?

Niste registrovani? Registrujte se

Niste registrovani? Registrujte se

Želim da primam newsletter na email adresu!