SNEŽANA I SEDAM PATULJAKA

 

Posebno iznenađenje za mališane na dečijim predstavama od 18.12.2021.!!!

 

Nakon svake predstave na sceni će se pojaviti Deda Mraz, a svi gledaoci mogu da donesu paketić na kojem će napisati ime i prezime deteta i koji će im Deda Mraz uručiti.

Pakete treba predati pre početka predstave razvodnicima.

 

Snežana i sedam patuljaka

 

„Snežana i sedam patuljaka“ je jedna od omiljenih bajki svakog detinjstva pa je zato i jedna od nezaobilaznih na Buhinom repertoaru kroz vreme. Prva izvedba  “Snežane” u dramskom obliku bila je još davne 1951. godine kada su patuljke igrala deca glumci ovog pozorišta u adaptaciji i režiji Momčila Miloševića. Sledeću „Snežanu“ za ovo pozorište napisao je veliki dramski pisac Alkesandar Popović, a režirao je Ljubomir Draškić 1969. godine. Nakon toga, „Snežanu“ je još jednom pretočio u modernu bajku za „Buhu“ naš veliki pesnik za decu Ljubivoje Ršumović,  i izvedena je u režiji Milana Karadžića 2005. godine.

Povodom jubileja (70 godina) za vas pripremamo novu verziju Ršumovićeve „Snežane“ u režiji Snežane Trišić, sa glumcima velikog ansambla ove kuće ali predvođenih novim mladim kolegama, studentima FDU-a. Ispričaćemo vam priču o Snežani, koja namučena zloćom maćehe Grdane i usamljena nakon smrti roditelja poželi da i nju neko voli, pa joj se  želja i ispuni. Pred njom se pojavi Princ bez imena koji joj obeća da će po nju doći nakon čega ništa više neće biti isto. Kraljičino Ogledalo koje radi za Grdanu pašće na veliku muku jer ne može da laže o tome ko je “Najlepši na svetu”: Snežana će postati najleša nakon što se zaljubi i to je nekako, lepo. A  koliko je Snežana divna u svojoj dobroti i zaljubljenosti, primetiće i Lovac Dobrica i patuljci. Kako niko neće moći  da odoli Snežaninoj razigranoj dobroti, niti tome kako ih oplemenjuje, udružiće se da nađu protivkletvu za Grdaninu kletvu kako bi joj pomogli.

Ovo je “vreme novo, žurno, jurno, fiskulturno i burno preterano” kako kaže Ljuba Ršumović. Baš zato smo hteli da zastanemo i podelimo sa vama priču o odrastanju u kome snaga dobra, udružena postaje moćnija od zla, kao i to da je  najlepša ona lepota koja dolazi iz dubine ljudskog bića.

 



Ana Janković

DRAMATURG Ana Janković

SCENOGRAF Ljubica Petrović

KOSTIMOGRAF Milica Grbić Komazec

KOMPOZITOR Srđan Marković

SCENSKI POKRET Marija Milenković

SCENSKI GOVOR dr Ljiljana Mrkić Popović

INSPICIJENT Željko Jaćić

SUFLER Miljan Miljanović

ORGANIZATOR Mila Rubežić

MUZIČKI SARADNIK Petar Zorkić

ASISTENT ORGANIZATORA Milica Karličić

 


Lica



SNEŽANA Marta Bogosavljević

OGLEDALO Boba Latinović

GRDANA Andrijana Oliverić

PRINC, ŽABAC Aleksandar Kecman

LOVAC Miloš Vlalukin

PATULjCI

Mudriša Marko Pavlović

Dragiša Dragan Petrović

Ljutiša Nikola Štrbac

Stidiša Nikola Voštinić

Glupiša Luka Grbić

Plačiša Teodor Vinčić

Spaviša Relja Janković

 

 

 

NAPOMENA: Rezervisane ulaznice za ovaj događaj mogu se preuzeti na svim Ticketline prodajnim mestima.

Newsletter

Budite uvek u toku sa našim vestima i novostima. Ostavite vašu email adresu i prijavite se za naš newsletter.

Zapamti me Zaboravili ste šifru?

Niste registrovani? Registrujte se

Niste registrovani? Registrujte se

Želim da primam newsletter na email adresu!