PRISTANAK

Pristanak Nine Rejn u režiji Nebojše Bradića premijerno u Ateljeu 212

Komad “Pristanak” savremene engleske pozorišne rediteljke i dramske spisateljice biće premijerno izveden na sceni Ateljea 212, u sredu 3. novembra 2021. godine u režiji Nebojše Bradića. Predstava u Ateljeu 212 je praizvedba i prvo predstavljanje ove značajne savremene autorke našoj publici.
Zašto je pravda slepa? Da ii je uvek nepristrasna? Ima li često sužene vidike? To su neka od pitanja koje postavlja novi komad “Pristanak”. Advokati, koji su istovremeno prijatelji, zauzimaju suprostavljene strane u slučaju silovanja. Glavni svedok je žena-žrtva, čiji je život naizgled veoma daleko od njihovih.
Međutim, turbulentna dinamika i turobnost njenog života neprimetno se preliva u odnose između rivala na poslu i prijatelja, njihove sudbine se zapliću i menjaju pod paljbom kompetitivnih verzije istine.

 

“Pristanak”, moćna, bolna ali i zabavna drama Nine Rejn, proverava dokaze sa svake strane i dovodi grčku boginju Nemezis u savremeni kapitalististički svet, da nepogrešivo usmeri svoju pravednu srdžbu i podeli svima ono što im pripada.


Napisan britkim jezikom, pametan i višeslojan komad Nine Rejn bavi se aktuelnim temama, posebno bliskim interpersonalnim odnosima koji se prepliću i u profesionalnim i ličnim zivotima mladih ljudi koji su glavni akteri.

 

“Pristanak” je premijerno izveden u londonskom Nacionalnom teatru 2017, da bi naredne sezone bio prebačen u Pozorište Harold Pinter na Vest Endu. .
Nina Rejn je napisala i komade: Zemlja tigra , Plemena, Zec i Priče. Dobitnica je nagrada Ivning standarda za pisca koji najviše obećava, Drama deska i Njujorškog kruga kritike.


U predstavi igraju:

 

Bojan Žirović, Tamara Dragičević, Marko Grabež, Branislav Trifunović, Jovana Gavrilović, Jelena Stupljanin i Sofija Juričan.
Komad je prevela sa engleskog Ivana Dimić, scenograf je Marija Jevtić, kostimograf Marina Medenica, a kompozitor Zoran Erić.

 

 

 

 

NAPOMENA: Rezervisane ulaznice za ovaj događaj mogu se preuzeti na svim Ticketline prodajnim mestima.

Newsletter

Budite uvek u toku sa našim vestima i novostima. Ostavite vašu email adresu i prijavite se za naš newsletter.

Zapamti me Zaboravili ste šifru?

Niste registrovani? Registrujte se

Niste registrovani? Registrujte se

Želim da primam newsletter na email adresu!