VESELA UDOVICA

 

 

Ko je mistična udovica Hana Glavari, zašto svi žele njenu pažnju i njen novac, zašto joj njena stara ljubav, grof Danilo Danilovič, ne želi reći da je voli, i šta sa tim ima kralj Montenegra i jedna skandalozna lepeza – saznaćete u najvećem operetnom spektaklu u regiji – VESELA UDOVICA!

Opera i teatar Madlenianum u 2020. godinu ulazi sa urnebesnom muzičkom komedijom koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim i koja garantuje da će publika od prve do poslednje minute biti na ivici sedišta. Vrhunska muzika Franca Lehara, predivne i pamtljive melodije koje su klasika muzičkog teatra, koreografske numere koje oduzimaju dah, britki i urnebesno smešni dijalozi i situacije, živopisni likovi, raskošni kostimi i monumentalna scenografija – sve je to deo ove kulturne poslastice u kojoj dirigentsku palicu drži Vesna Šouc, a režiju potpisuje Robert Bošković.

Ovo klasično delo priča priču o bogatoj udovici poreklom iz Montenegra, a koja dolazi na veliki bal ambasade u Parizu, gde je saleću brojni francuski udvarači. S druge strane, ambasador Zete nema nameru da dopusti da udovičino bogatstvo padne u ruke stranaca i njegov je jedini adut iz rukava dokoni grof Danilo, udovičin bivši verenik, koji dane i noći provodi u pariškom klubu Maksim u društvu brojnih veselih devojaka i ne pada mu na pamet da postane deo ambasadorovih planova. Naravno, tu su još i brojne ljubavne zavrzlame i nesporazumi, neverne žene i glupavi muževi, ali i čarobni svet kabaretskog Pariza.

Vesela udovica, čija nas premijera očekuje 13. februara 2020, a prva repriza 20. februara u Madlenianumu donosi ono što nije donelo nijedno izvođenje ranije. Zadržavajući šarm originalne priče, ova verzija dodatno se poigrava savremenom dinamikom pozorišnog pripovedanja, donosi nove scene i pojačava kabaretski ugođaj, ostavljajući pritom delo pogodnim za sve generacije željne smeha, dobre muzike i plesa, pa i pozorišnog zadovoljstva.

Deo kreativnog tima na ovom velikom projektu stiže iz susedne Hrvatske i s veseljem donosi vlastita pozorišna iskustva u sinergiji s timom beogradskog pozorišta Madlenianum, koje iza sebe ima najveće pozorišne spektakle u regiji. Scenografiju potpisuje Vesna Režić, kostimografiju Duška Nešić, koreografkinja je Milica Cerović. 

Od razigranoga kan-kana do emotivnih ljubavnih dueta, od velikoga raskošnog bala do komične scene u kupaćim kostimima, od urnebesnih zavrzlama do replika koje će se prepričavati i dugo nakon odgledane operete – sve to donosi VESELA UDOVICA – najnoviji spektakl pozorišta Madlenianum!


 

 

 

NAPOMENA: Rezervisane ulaznice za ovaj događaj mogu se preuzeti na prodajnom mestu Stadion shopping center, ul. Zaplanjska 32 Beograd-Voždovac.

Newsletter

Budite uvek u toku sa našim vestima i novostima. Ostavite vašu email adresu i prijavite se za naš newsletter.

Zapamti me Zaboravili ste šifru?

Niste registrovani? Registrujte se

Niste registrovani? Registrujte se

Želim da primam newsletter na email adresu!