SVETLOSTI POZORNICE

Opera i teatar Madlenianum u 2021. godini puni 24 godine koliko je prisutan na pozorišnoj karti Srbije. Ne samo da je svojim delovanjem značajno doprineo muzičkom i dramskom pozorištu na ovim prostorima, on je i u svetu prepoznat kao renomirana teatarska kuća, čiji osnivač i vlasnik gospođa Madlena Zepter, promišljenim odabirom programa i saradnika preko dve decenije gradi ime najveće srpske zadužbine na desnoj obali Dunava.

Povodom Dana Madlenianuma u subotu 6. februara od 19 časova biće održan svečani koncert pod nazivom Svetlosti pozornice. Uz učešće vrhunskih umetnika koji su godinama gradili muzički repertoar ove kuće, a koje predvode soprani Branislava Podrumac i Mina Gligorić, a prate ih mladi tenori Dimitrije Cincar KostićDušan Svilar, predstavićemo se sa nesvakidašnjim i zabavnim programom. Koncert je zamišljen kao spoj opere, operete, mjuzikla i klasičnih hitova iz 60-tih godina; biće to emotivno veče u kome će naši solisti zablistati u prepoznatljivim hitovima sa naše scene, ali i u numerama u kojima ih do sad publika nije mogla čuti. Soliste će pratiti kvartet „Habanera“ i za klavirom Milivoje Veljić. Da bi čitav program dobio dodatnu slavljeničku notu angažovali smo reditelja Roberta Boškovića, a za dodatne tekstove i dinamične prelaske između numera zadužen je dramaturg i scenarista Igor Weidlich.  Video materijali: Matej Bodrušić, inspicijent: Vesna Ćurčić Petrović.

 

 

 

NAPOMENA: Rezervisane ulaznice za ovaj događaj mogu se preuzeti na prodajom mestu Stadion shopping center, ul. Zaplanjska 32 Beograd-Voždovac. 

Newsletter

Budite uvek u toku sa našim vestima i novostima. Ostavite vašu email adresu i prijavite se za naš newsletter.

Zapamti me Zaboravili ste šifru?

Niste registrovani? Registrujte se

Niste registrovani? Registrujte se

Želim da primam newsletter na email adresu!