ticketline

GRK ZORBA

18.06.2019 19:30h

MJUZIKL
GRK ZORBA
Prema motivima romana Nikosa Kazancakisa “Život i vremena Aleksisa Zorbasa”

Mjuzikl u režiji Mihaila Vukobratovića


Dramatizacija: PREDRAG PERIŠIĆ
Dramaturg: SLOBODAN OBRADOVIĆ
Adaptacija i režija: MIHAILO VUKOBRATOVIĆ
Aranžer: VOJKAN BORISAVLJEVIĆ
Dirigent: ALEKSANDAR SEDLAR/MILAN NEDELJKOVIĆ
Kostimograf: EMILIJA KOVAČEVIĆ
Koreograf: SNEŽANA ZABLAĆANSKI
Umetnički saradnik: ŽELJKO JOVANOVIĆ
Scenograf: MAGDALENA VLAJIĆ
Lektor: DR LJILJANA MRKIĆ POPOVIĆ
Asistent kostimografa: TANJA MACURA


ULOGE:
ALEKSIS ZORBA Desimir Stanojević
DŽEJSON Slobodan Stefanović
MADAM BEATRIS Ljiljana Stjepanović
MARIJA: Kristina Savić
KIROS Vladan Savić
STAVROS Danijel Korša
ANGEL Milan Antonić/Slaven Došlo
LOLA Ana Korać/Vesna Šašić
ELENA Marina Aleksić

Ulogu Marije je premijerno igrala Jelena Jovičić.


BALET:
Danica Arapović,  Barbara Milovanov, Tamara Afanasijev, Irena Šarović, Slavica Stojanović, Dolores Magdelinić, Milan Gromilić/Đorđe Makarević, Nebojša Gromilić, Miloš Mitić, Igor Naumoski, Igor Grabovica, Nemanja Naumoski

HOR:
Jelena Mit, Zorica Bošković, Mirjana Stojanović, Biljana Peković, Bojana Račić, Tatjana Matejić, Milena Moravčević, Tatjana Nikolić, Miroslav Marković, Voja Orlić, Marko Bogdanić, Bojan Gavrilović, Jovan Nikolić, Ljubiša Dinčić, Dušan Šida, Aleksandar Novaković

ORKESTAR:
Zoran Kovačevski, Vlada Mandić, Mihajlo Bogosavljević, Mladen Lukić, Ivan Ranković, Ana Rajković, Aleksandar Miletić, Uroš Ranković, Tatjana Radunović/ Ivana Pavlović, Nikola Đokić/ Želimir Vasić, Vlastimir Blagojević, Dejan Stojadinović, Milan Kitanović i Nebojša Stanić.


REČ REDITELJA
Dramatizacija romana Nikosa Kazancakisa čiji je naslov „Doživljaji Grka Zorbe“ koju je uradio Predrag Perišić, dovoljna je inspiracija i ubedljiv povod za scensku analizu ove priče. Ima, međutim, nečeg neobičnog u ličnosti tog junaka koji nije sitni preverant, igrač na malom prostoru ili neko ko vreba priliku da se okoristi. Zorba je junak širokog poteza, on u sebi miri neobuzdanu prirodu pustolova i nekoga ko može uploviti u mirnu luku, on je umetik života koji je u stanju da, kada ga ponese emocija, i sebe iznenadi. U našoj priči Zorba jeste neobičan junak ali je netipičan i zbog toga što pored njega i te kako ima mesta za ostale.

Šta više on bez njih nje moguć.
Zorbin saputnik Džejson (Jason), slično svom imenjaku iz davnih dana, ima tu sreću da mu u potrazi za zlatnim runom u tom nemogućem poduhvatu društvo pravi Zorba, baš kao što Beatris može računati na Zorbinu velikodušnost i umreti srećna.
Svi oni: i lepa udovica Marija, brižni Kiros i blagorodni Angel, ali i nesrećno zaljubljeni Stavros, ostrvljani i monasi, svi zajedno tvore jedan izolovani prostor u kome vladaju neobični zakoni i običaji koji su verovatano nastali mešanjem vrelog mediteranskog sunca, usamljenosti i želje za svetom koja se možda može ostvariti pesmom i igrom. Na pustoj plaži.


NAPOMENA: Rezervisane ulaznice za ovaj događaj mogu se preuzeti na svim Ticketline prodajnim mestima.

Zapamti me Zaboravili ste šifru?

Niste registrovani? Registrujte se

Niste registrovani? Registrujte se

Želim da primam newsletter na email adresu!