ticketline

KAFANA BALKAN

27.03.2017 20:00h
Premijera

Muzička predstava dve reči?

KAFANA BALKAN

 

Branislav Janković

Režija: Irfan Mensur

 

Gazda Mita - Marko Nikolić

Vlasnik kafane. Tužni cinik koji nakon godina pijančenja i kockanja, po ceo dan rešava jedne te iste ukrštene reči. Ostavljen od supruge i dalje pati za sinom kojeg nije video dvedeset godina.

 

Konobarica Lepa - Marijana Mićić

Devojka razočarana u ljubav, ali i dalje čeka pravog. Posvećena poslu i mlađoj sestri. Tiha čežnja muzičara Bogdana.

 

Dragan - Saša Joksimović

Povratnik iz tuđine. Vratio se da opet osvoji svoju nika prežaljenu ljubav Ružicu.

 

Muzičar Bogdan - Miroljub Turajlija

 

Švaler i boem. Zaljubljen u konobaricu Lepu, pa lepg Dragana vidi kao konkurenciju.

 

Ružica - Dragana Mićalović

Razvedena žena sa dva mala deteta, nekada velika Draganova ljubav. I dalje ga voli, ali ima muku koju ne želi da mu kaže.

 

Nevena - Tea Gjorgjioska

Sestra konobarice Lepe. Želi da postane pevačica. Sviđa joj se muzičar Bogdan.

 

"KAFANA BALKAN" je dom ljudi koji su izgubili nadu i zaturili sreću, pa provode dane rešavajući ukrštene reči, ogrnuti duvanskim dimom, sretnom pesmom Cigana i alkoholnim isparenjima.

Bez obzira kog su pola, starosti, pošteni ili prevaranti, verni ili preljubnici, u potrazi su za ljubavlju, trpe razlličite gluposti i čine razne ludosti da bi je se dočepali.

U gorko-slatkim situacijama, razotkrivajući jedni druge, u stvari oslikavaju svoje težnje i zavlače ruku u kutiju izgubljenih stvari tražeći sreću. Od tugovanke nad promašenim životima, preko duhovitih dijaloga, u kafanskom loncu se kuva ljubavna priča začinjena dosetkama o ljubavi, filozofiji života i opstanka.

Na jelovniku ove kafane je kafedžijina porodična muka, samoća jedne konobarice, tragična sudbina ostavljene žene, pokajanje gasarbajtera i siva perspektiva provincijskog siročeta.

U vinskoj karti su neuroze, čemer, jad i rakija. Za desert uprkos svemu, serviraju nadu, pa vam toplo preporučujemo ovu kafanu koja će vas pesmom ugrejati.

 

 

Nazad

Informacije o dostupnosti ulaznica za ovaj događaj možete dobiti isključivo telefonskim putem! - Ticketline Call Centar - Telefon:011/20-30-570

Zapamti me Zaboravili ste šifru?

Niste registrovani? Registrujte se

Niste registrovani? Registrujte se

Želim da primam newsletter na email adresu!